Back to the main page / Vissza a főoldalra
2012-11-05
A hűség városa
    Az ország nyugati kapujaként is emlegetett Sopron évszázadok óta virágzó város, legelső lakói az őskorban telepedtek ide. Gazdag történelmi múltjának számos máig megmaradt épülete és legendás helye állít emléket, amelyek közül „kimagaslik a Tűztorony.
    A XVII. században hatalmas tűzvész pusztította el a Sopront, ezért  később a torony őreinek kellett őrködniük a város biztonsága felett. A hűség szimbólumaként is tekintenek a soproniak a térképünkön is feltüntetett Tűztoronyra, a látogatók pedig a számtalan csigalépcső megmászását követően a toronyőrök helyéről tekinthetnek a városra.
     1921-ben Sopron és nyolc további település fejezte ki akaratát egységesen a népszavazáson: nem akartak elszakadni Magyarországtól. Ennek állít emléket a soproni Hűség kútja is, több mint négy méter magas szobraival.
    Ha a térképes városnézés közben egy igazán kellemes pihenőre vágyunk, érdemes ellátogatni a Harrer csokoládéműhelybe, ahol a kóstolóval egybekötött látogatáson fény derül a csokoládéműhely titkaira is. A Harrer család messze földön híres, négy nemzedéken át tökéletesítette tudását a cukrászdinasztia. Persze számos múzeum is található Sopronban (pl.  patika-, bányászati-, pék és erdészeti múzeum is várja a látogatókat).
     Sopronban járva természetesen kihagyhatatlan a Soproni Parkerdő, amelynek a részletes térképe a várostérkép melléklete.. A történelmi belvároson pedig a speciális sétálótérkép kalauzolja végig a látogatókat.
soprron_husegkut
Sopron: a Hűség kútja
sopron_net_2010
Sopron 2010
sopron_125_minta
Sopron 1:12.500-as mintatérkép
sopron_belvaros
Sopron belvárosa 1:3.000
Artisthus Bt.
WEBMESTER | Copyright© 2017 Minden jog védve!

SERVER:string(7) "news/38" URL ARRAY
array(2) { [0]=> string(4) "news" [1]=> string(2) "38" }
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue browsing, we consider that you accept their use. Further information about cookies