Back to the main page / Vissza a főoldalra
2017-05-18
Kirándulás a Kányavári-szigethez

A Kis-Balaton egészen a 19. századig egy vízfelületet alkotott a Balatonnal. Ugyan a kisebb tó méretében meg sem közelíti nagyobb párját, szépségében méltó versenytársa, különösen a túrázók szemében.

A Kis-Balaton partvonala nem egy sűrűn lakott, strandokkal teli környék. Éppen ellenkezőleg. A vidék valóságos természeti csoda buja nádasokkal, felfedezésre váró szigetekkel és nyüzsgő, mocsári állatvilággal. Ennek a vadregényes tájnak pedig az egyik legszebb része a Kányavári-sziget.

A Zala folyó és Kis-Balaton nyugati víztározója által körülölelt Kányavári-sziget a fent látható gyönyörű zalai fahídon keresztül közelíthető meg gyalogosan. Ez a Kis-Balaton egyetlen olyan része, melyet az év bármely szakaszában, vezető nélkül, szabadon megtekinthetsz.

A szigetet ösvények hálózzák be, tűzrakóhely biztosított, sőt, két kilátóba is felkapaszkodhatsz, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Hídvégi-tóra. A Kányavári-sziget ugyan jól kiépített, a belépés rá mégis ingyenes, a környéken egyedül a közelben található parkolóban kell fizetni, illetve akkor, ha igénybe veszed a közeli büfé szolgáltatásait.

A sziget remek lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedj a Kis-Balaton egyedi növény-, madár- és vízi élővilágával, mely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park értékes részeként oltalom alatt áll.

A teljes cikk itt található

Ha terveznénk a kirándulást, térképet itt találunk hozzá.
kisbalaton3
Artisthus Bt.
WEBMESTER | Copyright© 2017 Minden jog védve!

SERVER:string(8) "news/278" URL ARRAY
array(2) { [0]=> string(4) "news" [1]=> string(3) "278" }
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue browsing, we consider that you accept their use. Further information about cookies