Back to the main page / Vissza a főoldalra
2017-05-12
Lombkorona-tanösvény
Lombkorona-tanösvényt építettek ki Kaszón: a létesítmény 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyarog a fák ágai között.

A Kaszó Zrt. a Madarak és fák napja alkalmából adta át a tanösvényt, amelyen a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágával, az erdész és a vadász munkájával, a madár-, a denevér- és a fafajokkal. Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik.

A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült, 124 méter hosszú hídszerkezet a település központjától mintegy 450 méterre található. A tájba illő tanösvénybe pihenőket, függőhídelemet, valamint egy „láthatatlan” lest is beépítettek, ahonnan a vadakat lehet megfigyelni.

Az állami erdőgazdaságok között jelenleg csak a Gyulaj Zrt.-nek van lombkoronába vezető tanösvénye, emellett az érdeklődők Makón és Gyomaendrődön ismerkedhetnek hasonló módon az élővilággal.

A helyi erdőgazdaság célja, hogy egy folyamatosan épülő, fejlődő kirándulóközpontot hozzanak létre, ezért az új létesítmény a már meglévő Öregerdő tanösvénnyel is összekapcsolódik. Az új attrakció 50 millió forintból készült el.

További fotók és térkép megnézhetőek itt.
tanosveny
Artisthus Bt.
WEBMESTER | Copyright© 2017 Minden jog védve!

SERVER:string(8) "news/277" URL ARRAY
array(2) { [0]=> string(4) "news" [1]=> string(3) "277" }
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue browsing, we consider that you accept their use. Further information about cookies